درمان کامل بیماری های قلبی

بیماری قلبی چیست؟ انواع، علائم، درمان، پیشگیری درمان خانگی

بیماری های قلبی شامل سکته ، گرفتگی عروق قلب ، نارسایی قلبی و آریتمی و غیره می شود. تمامی اجزای داخلی بدن از اهمیت بالایی برای سلامتی ما برخوردارند؛ اما شاید بتوان گفت که اهمیت قلب از تمامی اعضای داخلی بالاتر است. وظیفه اصلی این عضو پمپاژ خون به‌ تمامی دستگاه‌های داخلی است و نارسایی قلبی به معنای اختلال در عملکرد آن، در پمپاژ خون است.

متاسفانه بیماری های قلبی علاوه بر بزرگ‌سالان در کودکان نیز مشاهده می‌شود و از همین رو درمان آن همواره برای پزشکان طب‌های گوناگون مورد اهمیت بوده است. برای درمان کامل بیماری قلبی باید در همان زمان های اولیه تشخیص بیماری قلبی، به علائم بیماری قلبی توجه ویزه ای شود. منبع : ویکیپدیا

انوع بیماری های قلبی، علائم و نشانه های بیماری قلبی

انواع بیماری قلبی
انواع بیماری قلبی

حمله قلبی چیست؟

یکی از انواع بیماری قلبی، حمله قلبی است. حمله قلبی و یا سکته قلبی زمانی رخ می‌دهد که یکی از عروق کرونر (معمولا توسط لخته خون) بسته می‌شود. این حمله باعث کمبود و یا فقدان خون در بخشی از قلب می‌شود. کمبود خون و یا فقدان می‌تواند باعث مرگ آن بخش از قلب شود. این بیماری یکی از انواع شایع بیماری های قلبی در دنیا بوده و سالانه چندین میلیون حمله قلبی در دنیا رخ می‌دهد.


علائم هشدار دهنده حمله قلبی شامل موارد زیر است:

  • درد قفسه سینه
  • درد در پشت، دستها، گردن و یا فک شما
  • تنگی نفس
  • تهوع یا استفراغ
  • تپش قلب سریع و یا نامنظم
  • سایر نشانه‌ها از جمله، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و یا سوزش معده

در حمله قلبی بیشتر افراد معمولا یک یا دوتا از نشانه‌های زیر را حس می‌کنند. علائم بیماری قلبی در بعضی از خانم ها ممکن است متفاوت با آقایان باشد، این نشانه ها می‌تواند شامل سوزش معده، تپش قلب نامنظم، صرفه و یا از دست دادن اشتها باشد. نادیده گرفتن نشانه‌های بیماری قلبی باعث به تاخیر افتادن درمان و در نتیجه صدمه بیشتر به بافت قلب می‌شود. تشخیص بیماری قلبی اگر به موقع باشد میتواند از صدمات جدی جلوگیری کند. اگر شما دچار حمله قلبی شدید سریعا با اورژانس تماس بگیرید و خودتان به صورت عادی سعی به مراجعه به پزشک و یا بیمارستان نکنید، چرا که پرسنل اورژانس می‌توانند، درمان‌های اولیه را روی شما اعمال کنند. به تاخیر انداختن درمان می‌تواند باعث آسیب بیشتر به قلب و یا حتی مرگ شود.

بیماری عروق کرونر

یکی دیگر از انواع بیماری قلبی مربوط به عروق کرونر است. در بیماری عروق کرونر ، عروقی که مواد غذایی، اکسیژن و خون را به ماهیچه قلب می‌رسانند، معمولا بخاطر جمع شدن کلسترول در آنها، مسدود شده و یا آسیب می‌بینند، این لایه‌های کلسترولی باعث نازک شدن رگ ها و در نتیجه نرسیدن خون و اکسیژن کافی به قلب می‌شود. بیماری عروق کرونر می‌تواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.

آریتمی (Arrhythmia)

آریتمی قلبی یعنی تپش نامنظم قلب و یکی از انواع بیماری قلبی است. آریتمی به معنی مشکل در ریتم تپش قلب (heart-rhythm) می‌باشد. این بیماری زمانیکه پالس های الکتریکی که ضربان قلب را تنظیم می‌کنند، بهم ریخته و درست عمل نمی‌کنند، رخ می‌دهد.


انواع ریتمی یا تپش نامنظم قلب شامل:

  • تاکی کاردی (Tachycardia)، یعنی زمانی که قلب بسیار سریع می‌تپد.
  • باردی کاردی (Bradycardia)، یعنی زمانی که قلب خیلی آرام می‌تپد.
  • فیبریلاسیون (Fibrillation) زمانی است که ضربان قلب نامنظم است.

تپش نامنظم قلب معمول بوده و اکثر ما آن را حس تجربه می‌کنیم. برای درمان کامل بیماری قلبی آریتمی اگر این تپش خیلی متفاوت با تپش همیشگی بوده و یا به دلیل آسیب دیدگی و یا ضعف قلب باشد، باید جدی گرفته شود. تپش نامنظم قلب می‌تواند مرگ‌آور باشد. زمانیکه این تپش نامنظم طولانی مدت شده و یا باعث درد قفسه سینه شود، باید سریعا به بیمارستان مراجعه کرد.

کاردیومیوپاتی (Cardiomyopathy)

یکی دیگر از انواع بیماری قلبی کاردیومیوپاتی است. بیماری کاردیومیوپاتی، باعث تغییرات در ماهیچه قلب شده و این تغییرات توانایی قلب در پمپاژ خون را کاهش می‌دهد. سایر بیماری ها از جمله فشار خون بالا و یا بیماری دریچه قلب همراه با کاردیومیوپاتی رخ دهد. تشخیص بیماری قلبی کاردیومیوپاتی اگربه موقع انجام شود می تواند از بروز دیگر بیماری های قلبی جلوگیری کند.

نارسایی قلبی (Heart Failure)

نارسایی قلبی که به آن نارسایی احتقانی قلب نیز می‌گویند، زمانی رخ می‌دهد که قلب نتواند بطور موثر و کارا خون را در بدن پمپاژ کند، در این بیماری طرف چپ و یا راست و یا هر دو طرف بدن تحت تاثیر قرار می‌گیرد. فشارخون بالا و یا بیماری عروق کرونر می‌تواند باعث ابتلا به بیماری نارسایی قلبی شود. برای درمان کامل بیماری قلبی باید همواره به فشار خون و رزیم غذایی خود توجه ویزه ای داشته باشید.

نقص مادرزادی قلب (Congenital Heart Defect)

یکی از انواع بیماری قلبی شایع در دنیا نقص مادرزادی قلب است. بیماری و یا نقص مادرزادی قلب واژه‌ای برای معرفی نقص هایی مادرزادی‌ است که بر عملکرد قلب تاثیر می‌گزارد. در انگلستان حدودا از هر هزار نوزاد یکی به این بیماری مبتلا می‌باشد.

انواع نقص مادرزادی قلب شامل:

  • نقص دیواره قلبی (Septal defects)، این بیماری زمانی رخ می‌دهد که یک سوراخ بین بطن های قلب وجود دارد. این بیماری گاهی اوقات با نام سوراخ در قلب معرفی می‌گردد.
  • نقص انسداد (Obstruction defects)، این بیماری زمانی رخ می‌دهد که جریان خون در دهلیزهای قلب کمی و یا بطور کامل بسته شده است.
  • بیماری قلبی سیانوتیک (Cyanotic heart disease)، بدلیل یک یا چند نقص در قلب اکسیژن کافی در بدن پمپاژ نمی‌شود.


تشخیص بیماری قلبی در همان سنین نوزادی و کودکی باعث می شود که خیلی سریع تر و بهتر بتوان آن را درمان کرد. درمان کامل بیماری قلبی با تشخیص زودهنگام امکان پذیر است.

درمان کامل بیماری قلبی
درمان کامل بیماری قلبی

نارسایی میترال (Mitral regurgitation)

نارسایی میترال که به نارسایی دریچه میترال و یا بی کفایتی میترال معروف است، زمانی رخ می‌دهد که دریچه میترال قلب به خوبی بسته نشده و باعث برگشت خون به قلب می‌شود. خون در افراد مبتلا به نارسایی دریچه میترال به خوبی در بدن پخش نشده و باعث می‌شود، فرد مبتلا احساس خستگی و از نفس افتادن کند.

آنژین (Angina)

آنژین که به آنژین صدری نیز معروف است، معرف بیماری‌ای است که در آن اکسیژن کافی به قلب نمی‌رسد. هرچند از نظر فنی آنژین خودش یک بیماری نیست، اما خود یکی از نشانه‌های بیماری عروق کرونر می‌باشد، چرا که فقدان اکسیژن در اثر بسته شدن عروق کرونر بوجود می‌آید.

درمان دارویی بیماری قلبی

درمان کامل بیماری قلبی زمانی می تواند امکان پذیر باشد که شما خیلی سریع نسبت به تخیص بیماری قلبی و درمان ان اقدام نمایید . درمان بیماری قلبی با دارو نیز امکان پذیر است .این درمان شامل استفاده از داروهایی که به کاهش شدت بیماری و آسیب آن کمک می‌کند، می‌باشد.

این داروها شامل:

  • داروهای کاهنده فشارخون
  • داروهای کاهنده تپش قلب
  • داروهای کاهنده کلسترول خون
  • داروهایی برای ثبات بخشیدن به ضربان قلب
  • داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون در عروق کرونر
  • داروهایی برای بهبود بخشیدن به پمپاژ خون در بدن فرد مبتلا به بیماری قلبی

چه کسانی در خطر ابتلا به بیماری قلبی می‌باشند؟


هرچند خطر ابتلای مردان به بیماری های قلبی بیشتر از زنان است، با این حال در هر دو جنس بیماری قلبی اولین بیماری کشنده می‌باشد. افرادی که در خانواده های سیگاری و چاق هستند، در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری ها قرار دارند.
سایر عوامل خطر زا شامل:

  • کلسترول بالای خون
  • فشارخون بالا
  • دیابت
  • فعالیت بدنی پایین

سیگار کشیدن خطر ابتلای افراد به بیماری قلبی را ۲ تا ۴ برابر افزایش می‌دهد. افرادی که سیگار نمی‌کشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند، حتی از افراد سیگاری هم در خطر بیشتر هستند. سالانه ۱۳۵۰۰۰ نفر در اثر بیماری های قلبی مرتبط با سیگار فوت می‌کنند.

تشخیص بیماری قلبی
تشخیص بیماری قلبی

پیشگیری از بیماری قلبی و درمان کامل بیماری قلبی

با تغییر سبک زندگی به یک سبک سالم می‌شود از خطر بیماری های قلبی پیشگیری نمود.
عوامل اساسی یک سبک زندگی سالم شامل:

  • سیگار نکشیدن و یا ترک سیگار
  • رژیم غذایی مناسب (سبزی و میوه زیاد و چربی، قند و گوشت کم)
  • حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز
  • اجتناب از مصرف الکل
  • کنترل بیماری هایی از قبیل دیابت، فشارخون بالا و کلسترول

درمان خانگی بیماری قلبی

بیماری قلبی، به مشکلات بیماری اطلاق می‌شود که بر ساختار یا عملکرد قلب اثر می‌گذارند؛ اما اکثر این مشکلات با تصلب شرایین یا تشکیل پلاک (رسوبات چربی) در دیواره‌ی رگ‌های قلب مرتبط هستند که سبب باریک شدن رگ‌ها و جلوگیری از جریان خون و افزایش خطر حمله قلبی و سکته می‌شوند. درمان خانگی بیماری قلبی با روش های گوناگون امکان پذیر است.

روش های درمان خانگی بیماری قلبی عبارتند از:

درمان خانگی بیماری قلبی با سبزیجات

  • درمان خانگی بیماری قلبی با اسفناج : اسفناج دارای فیبر، آهن، فولیک اسید و پتاسیم است که سبب افزایش سلامت قلب و تنظیم فشارخون می شود. با خوردن این سبزی ارزان و زودپز به سلامت قلب و عروق خود کمک کنید.
  • درمان خانگی بیماری قلبی با کلم بروکلی : بروکلی به دلیل وجود ویتامین K در آن برای سلامت قلب مفید است و از سفت و سخت شدن رگ های قلب جلوگیری می کند.
  • درمان خانگی بیماری قلبی با شاهی : تره تیزک یا شاهی یکی از گیاهان خودروی بهاری است که به صورت خام به عنوان سبزی و به شکل سالاد و یا غذاهای مختلف مصرف می شود و بازکننده عروق به خصوص عروق قلب می باشد.
درمان خانگی بیماری قلبی
درمان خانگی بیماری قلبی

درمان خانگی بیماری قلبی با عسل

  • درمان خانگی بیماری قلبی با عسل : یکی از اولین دستورات پزشکان طب سنتی برای درمان خانگی بیماری قلبی، تغذیه از عسل در ابتدای صبح و به‌صورت ناشتا است. اگر از افرادی باشید که دائماً برای درمان بیماری های خود به پزشکان طب سنتی مراجعه می‌کنند به‌خوبی وجود عسل در اغلب دستورات و تجویزات آن‌ها را مشاهده می‌کنید. (اطلاعات بیشتر در درمان بیماری قلبی با عسل)
  • درمان خانگی بیماری قلبی با گرده گل: گرده گل حاوی آنتی اکسیدانی بالا از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، گلوتاتیون و کورستین است که همگی به محافظت از بدن شما در برابر آسیب سلولی مرتبط با بیماری های مزمن کمک می‌کنند. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که گرده زنبور عسل می تواند سلامت قلب شما را نیز تضمین کند. ( اطلاعات بیشتر در درمان بیماری قلبی با گرده گل)
  • درمان خانگی بیماری قلبی با بره موم: مزایای سلامتی بره موم بسیار زیاد است، یکی ازدلایل آن این است که سرشار از آنتی اکسیدان است. تحقیقات نشان داده که این آنتی اکسیدان ها برای سلامت قلب و باز شدن رگ ها بسیار مهم هستند. همچنین این انتی اکسیدان ها باعث می شوند که خون در رگ ها بهتر جریان پیدا کند. (اطلاعات بیشتر در درمان بیماری قلبی با بره موم)
  • درمان خانگی بیماری قلبی با ژل رویال: ژل رویال تاثیر خوبی در کاهش فشار خون داشته و به همین دلیل از قلب و سیستم گردش خون شما محافظت کند. آزمایش های مختلف نشان میدهد که پروتئین های خاص موجود در ژل رویال سلول های ماهیچه صاف را در رگ ها و شریان ها شل می کند و در نتیجه فشار خون را کاهش می دهند. (اطلاعات بیشتر در درمان بیماری قلبی با ژل رویال)

درمان خانگی بیماری قلبی با دمنوش ها

  • درمان خانگی بیماری قلبی با ختمی چینی : محققان تایوانی دریافته‌اند که عصاره‌ی گل ختمی چینی خواص ضد تصلب شرایین دارد. آنها بر این باورند که ختمی چینی شامل ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که از اکسید شدن لیپوپروتئین LDL (کلسترول بد) که در بیماری‌های قلبی نقش دارد، پیشگیری می‌کند. دمنوش این گیاه به تنظیم فشارخون کمک می‌کند. به این منظور دو عدد گل ختمی چینی خشک شده را در یک فنجان آب جوش دم کنید. سپس یک قاشق عسل طبیعی به آن بیافزاید و روزانه بنوشید.
  • درمان خانگی بیماری قلبی با چای سبز : چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان قوی است که در سلامت سلول‌های دیواره‌ی رگ‌های قلب بسیار مؤثر است.همچنین به کاهش کلسترول و تری‌گلسیرید کمک می‌کند. علاوه بر این قند خون را کاهش می‌دهد و متابولیسم بدن را تنظیم می‌کند.
  • درمان خانگی بیماری قلبی با زنجبیل : زنجبیل یکی دیگر از درمان موثر برای شریانهای مسدود شده است. ترکیبات فوق العاده موجود در زنجبیل مانع از ایجاد و افزایش کلسترول LDL و گرفتگی عروق بدن به خصوص گرفتگی رگهای قلب می شود. برای درمان و رفع گرفتگی رگهای بدن با زنجبیل 1 قاشق چای خوری زنجبیل رنده شده را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید تا 5 دقیقه به حالت دم کشیدن چای باقی بماند. این چای را 2 تا 3 فنجان در روز بنوشید تا رگهای گرفته بدنتان باز شود.
  • درمان خانگی بیماری قلبی با گل گاو زبان : برای باز شدن رگ های قلب داروهای گیاهی بسیار موثر هستند. شما می توانید برای این منظور 15 گرم گل گاوزبان و 15 گرم بادرنجبویه را در یک لیتر آب، بجوشانید و آن را از صافی عبور دهید. به این محلول یک لیوان عرق بیدمشک و گلاب و چند پر زعفران کوبیده اضافه کنید و با 250گرم عسل مخلوط نمایید و روزانه سه استکان از آن را میل کنید.

درمان خانگی بیماری قلبی با ورزش

  • نرمش ساده : تحقیقات نشان داده است که تأثیرات نرمش بر قلب انسان بسیار شگفت‌انگیز است به‌گونه‌ای که اگر افراد به‌صورت روزانه ورزش کنند می‌توانند تا حد زیادی قلب خود را از بروز بیماری‌های مربوطه ایمن سازند. به طور مثال حتی اگر چهارهفته از وسیله نرمش دست استفاده کنید تا ۱۰ درصد فشار خون شما کاهش خواهد یافت؛ برای استفاده از این وسیله چهار بازه زمانی دو دقیقه‌ای را به هر دست اختصاص داده و میان آن‌ها یک دقیقه استراحت کنید.
  • دویدن : تقویت قلب با دویدن بدین گونه است که قلب انسان با دویدن شروع به سریع‌تر تپیدن می‌کند و نتیجه این تپش بیشتر، درواقع تقویت ماهیچه‌های آن است، البته نبایستی فراموش شود که این تمرین نیز حساب‌وکتاب‌های مخصوص خود را دارد و اگر طبق برنامه و نظارت پزشک نباشد می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را بخصوص برای افراد میان‌سال و پیر به بار بیاورد
  • ورزش‌های هوازی : یکی دیگر از راه‌های تقویت قلب شما انجام ورزش‌های هوازی است زیرا با انجام این دسته از ورزش‌ها و این قبیل تحرکات، قلب شما با شدت بیشتری می‌تپد که نهایتاً منجر به تقویت دیواره‌ها و ماهیچه‌های آن می‌شود. یکی از بهترین ورزش های هوازی شنا است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *