درمان آسم طب سنتی با عسل

درمان آسم در طب سنتی با عسل

آسم یک بیماری التهابی رایج مزمن مجاری هوایی است که ویژگی‌های آن عبارتند از علائم متغیر و عودکننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و اسپاسم برونش. نشانه‌های رایج آن عبارتند از خس خس، سرفه و تنگی نفس که به سه‌گانه آسم معروف است.

علایم بیماری آسم

مشخصه آسم بروز مکرر خس خس، تنگی نفس، تنگی قفسه سینه و سرفه می‌باشد. ممکن است در اثر سرفه از ریه خلط تولید شود اما بالا آوردن آن اغلب دشوار است. در هنگام بهبودی پس از حمله ممکن است این خلط چرک مانند به نظر می‌رسد و علت آن وجود میزان زیاد سلول‌های سفید خون موسوم به ائوزینوفیل می‌باشد. علائم معمولاً در شب و در صبح زود یا در هنگام ورزش یا در هوای سرد بدتر می‌شود. برخی از افراد مبتلا به آسم به ندرت علائم را تجربه می‌کنند و معمولاً در واکنش به عوامل محرک این علائم را از خود نشان می‌دهند، در حالی که ممکن است دیگران علائم آشکار و مداومی داشته باشند.

علت بیماری آسم

چرا عسل برای آسم مفید است؟

عسل همیشه در فرهنگ های مختلف، به عنوان یک دارو در کل دنیا استفاده شده است. عسل به دلیل ویژگی آنتی اکسیدانی، می تواند با عفونت ها مبارزه کند و سیستم ایمنی را بهبود دهد. افراد از عسل برای درمان گلودرد و آرام کردن سرفه استفاده می کنند. عسل همچنین برای علایم حساسیت نیز می تواند مناسب باشد.

مصرف عسل در التهاب ریه و برطرف کردن سرفه نیز سودمند بوده و به همین دلیل شرکت داروئی ناترمن آلمان، عسل را به ترکیبات داروئی ضد سرفه خود اضافه کرده است. مانند شربت ملروسوم که یکی از بهترین داروهای ضد سرفه و التهاب قصب الریه به ویژه برای اطفال می باشد. در بیماری های آسم و ذات الریه، عسل به صورت شربت به همراه کلرورکلسیم و محلول دیمدرول مصرف می شود.

آسم و حساسیت از شرایط مرتبط هستند ولی تفاوت های مهمی بین آن ها وجود دارد. اگر شما به چیزهای در محیط مانند گرده گل یا غبار حساسیت دارید بدن شما یک آنتی بادی  به عنوان پاسخ ترشح می کند. آنتی بادی ها مواد شیمیایی مانند هیستامین تولید می کنند. چیزی که باعث ایجاد آبریزش بینی، عطسه، آبریزش چشم، خارش و دیگر واکنش های حساسیتی می شود.

همان آنتی بادی ها می توانند باعث حمله آسم شوند. آسم یک مشکل جدی تر از حساسیت است. برخلاف حساسیت، آسم یک مشکلی است که در ریه ها و مجاری هوایی فوقانی ایجاد می شود. آسم اگر درمان نشود می تواند زندگی فرد را به خطر اندازد.

یک نوع از آسم شبانه باعث سرفه، خس خس و تنگی نفس می شود. این علایم ممکن است در خواب شما اختلال ایجاد کند.

محققان در UCLA پیشنهاد می کنند 2 قاشق چای خوری عسل در زمان خواب مصرف کنید. شیرینی عسل غدد بزاقی را تحریک می کند تا بزاق بیشتری تولید کند. همچنین مجاری تنفسی را نرم می کند و سرفه را آرام می کند. عسل می تواند التهاب نایژه را کاهش دهد و کمک به جداسازی مخاطی که تنفس شما را سخت کرده است؛ بکند.

درمان آسم با عسل و آب گرم

می توانید عسل را با 230 گرم، آب گرم ترکیب کنید و روزی 2 یا 3 بار در روز مصرف کنید. دقت کنید آب نباید خیلی داغ باشد.

درمان آسم با عسل و دارچین

ترکیب نصف قاشق چای خوری دارچین با یک قاشق چای خوری عسل و مصرف آن دقیقا قبل از خواب باعث از بین بردن خلط از گلو می شود و سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد.

نصف لیمو را در یک لیوان آب گرم بچکانید و 1 قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید. آبلیمو آنتی اکسیدان هایی دارد که می تواند سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد و به از بین بردن مخاط کمک کند.

مقاله علمی تأثیر عسل در درمان آسم

تحقیقات زیادی بر روی عسل انجام شده است تا ارزش عسل در درمان آسم و شرایط دیگر را بیابند.

در یک تحقیق اثر دکسترومتورفان را با عسل مقایسه کردند. دکسترومتورفان ماده اصلی در درمان سرفه است. در این تحقیق عسل در کاهش شدت و تعداد سرفه های شبانه بهتر عمل کرد.

در تحقیق دیگری تأثیرات عسل را بر روی آسم بر روی خرگوش ها بررسی کردند. تحقیق نتایج مثبتی داشت اما نیاز به تحقیق بر روی انسان ها نیز وجود دارد.

یک آزمایش بالینی بزرگ، می تواند دید بهتری نسبت به این که آیا عسل می تواند یک درمان مناسب باشد یا خیر بدهد اما تاکنون چنین آزمایشی انجام نشده است.

یکی از مهم ترین نگرانی هایی که درمورد عسل وجود دارد؛ خطر واکنش های آلرژیکی است. اگر شما به نیش زنبور یا بره موم حساسیت دارید شاید بهتر است از هر شکل عسل اجتناب کنید. حساسیت عسل می تواند علایمی مانند سرفه، مشکلات گوارشی، خارش، تورم زیر پوستی، خس خس و مشکلات تنفسی ایجاد کند.

برای طیف زیادی از مردم عسل می تواند در دوزهای کم تا متوسط امن باشد. اگر مشکل قلبی یا مشکل گوارشی دارید و همین طور اگر آنتی بیوتیک یا داروهایی برای قلبتان مصرف می کنید؛ می توانید با دکتر قبل از مصرف عسل مشاوره کنید.

کودکان زیر 12 ماه نباید عسل مصرف کنند زیرا خطر مسمومیت غذایی حاد در نوزادان وجود دارد. اگر دیابت دارید عسل می تواند باعث افزایش قند خون شود.

عسل می تواند در کنار نسخه درمان دکترتان مصرف شود ولی آسم بیماری جدی است و به راحتی با تغییر سبک زندگی و دارو درمان نمی شود.

تغییرات سبک زندگی مهم برای بیماری آسم:

  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • از موادی که باعث حساسیت می شود دوری کنید و زمانی که بیرون از منزل عوامل حساسیت زا زیاد است در منزل بمانید.
  • از تهویه هوا استفاده کنید درنتیجه بدون باز کردن پنجره می توانید خانه را خنک کنید.
  • هر چند وقت یکبار فیلتر تهویه را عوض کنید.
  • مواد حساسیت‌زا را از خانه خارج کنید.

درمان آسم با عسل از دیدگاه طب سنتی

درمان آسم در طب سنتی بصورت خانگی به کمک عسل

درمان آسم با عسل از دیدگاه آیت الله ضیایی

برای درمان تنگی نفس و آسم، 15 گرم سیاهدانه با 15 گرم گل زوفا (داروی مفید ضد سرفه) مخلوط کرده و نرم ساییده و با عسل خمیردرست کنید. روزی یک قاشق مربا خوری از این خمیر در دهان گذاشته و مک بزنید.

ویدیو آپارات آقای ضیایی

پرهیز افراد مبتلا به آسم از بره موم

کافئیک اسید موجود در بره موم سبب حساسیت نسبت به بره موم می شود. اگر کسی به بره موم حساس باشد، پوستش قرمز می شود، راش می زند، تورم می کند، می خارد یا حتی پوستش ترک می خورد. علاوه بر این ممکن است در محل تماس، پوست بسوزد و اگزمای پسوریازیس یا ضایعه دهانی پیش آید. گفته شده افرادی که به گرده حساسیت دارند به بره موم حساس هستند.

گرده گل ها در بره موم ممکن است از هر گیاهی منشأ داشته باشند و از گیاهان اطراف منطقه ای که فرد محصول را می خرد نباشند. اگر کسی آسم داشته باشد، بایستی از بره موم دوری کند چرا که مواد شیمیایی و ناخالصی های درون آن ممکن است یک حمله آسمی را القا کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *